Tunnetko sinä pelkoa kuin lapsi sairastaa? Minä tunnen. 

Viikko on mennyt seuraillen, kuin pikku neiti on kuumeillut viime lauantaista asti, kuume on seilaillut 38 ja 39 maastossa kokoajan. Ja yleisvointi on ollut todella huono. On vaan nukkunut ja "pötkötellyt". 

Tiistaina soitin aamulla, ennen kahdeksaa tyksin päivystykseen, koska tk:n emme ole koskaan saaneet lääkärille aikaa vaikka kuinka soittaisimme sinne heti klo 8. Aina lääkäri ajat ovat menneet! Oletko miettinyt, että miksi? Musta on väärin, että kaikki ajat menee ja jos soitat oikeasti kipeästä lapsesta sulle tarjotaan hoitaja-aikaa ja se on vain ja ainoastaan se kuumemittarilla tutkiminen, kertaakaan en ole saanut hoitajaa hakemaan lääkäriä paikalle, tai sitten meillä ei ikinä ole ollu sit oikeesti kipeä lapsi sen hoitajan mielestä. En vähättele hoitajien työtä.  

Tiistaina vein sitten tytön isänsä kanssa tyksiin, ennenkuin menin itse siitä sitten töihin. Siellä tuloksena oli se, että käskettiin antamaan kuumelääkettä ja levätä. Korvissa ei ollut mitään. 

Seurasimme tilannetta keskiviikon ja torstain. Torstaina olo jo koheni ja leikkikin vähän jo. Ajatus oli, että nyt tämä kuumeilu loppuu.. Kunnes sitten taas yöllä kuume nousi. Perjantaina seurasimme tilannetta ja sitten päätin soittaa taas tyksiin, koska ei sinne tk:n olisi enään saanut aikaa lääkärille. Välillä tuntuu, kuin lapset ei olisi tärkeitä. Vaikka ne on kaikkein tärkeimpiä-

18 jälkeen sitten saavuttiin tyksiin ja odottelimme siellä kauan ennenkuin pääsimme edes hoitajan tarkistukseen. Hoitajan tarkistuksen yhteydessä mitattu kuume oli jo noussut 40 asteeseen. Mikä on aika hurja lukema pienellä lapsella. Pääsimme odottelemaan lääkärille pääsyä. Odottelimme ja odottelimme. 

Lääkäri määräsi verkikoiden oton ja pissatutkittiin myös.

- Tuloksena se, että kuivuminen oli jo alkanut, pissa menisi vielä viljelyyn, mutta varsinaista tulehdusta ei ollut. 

- Tulehdusarvotkin oli lievästi koholla. (ne pitäisi kaiketi olla alle 10)

Korvissa tosiaan oli tulehdus. tätä ei tiistaina löydetty. Mutta kai se on voinut vasta tulla myöhemmin. Mutta nostattaisiko korvatulehdus kuumeen noin korkealle? Ehkä. 

Nyt meillä on lääkeet ja toivottavasti olo tästä nyt helpottaa tytöllä. Kotiin pääsimme joskus 22.20 ja siitä sitten avoimmeen apteekkiin, ja sitten kotiin. Päivä oli pitkä heräsinhän jo 5 aikoihin aamulla ja nukkumaan 23 jälkeen. Mutta mitäpä en tekisi lapseni/lapsieni terveyden vuoksi. 

 

Kun lapsi sairastaa tunnen kauheaa tunnetta ja mietin kaikki pahimmatkin taudit.

Mutta olen äiti.   Ehkä se kuuluu asiaan.                                                               

                                                     images.jpg